Om Tusenden

Det började som ett hugskott.

Lite olika saker sammanföll: som att jag av misstag fick med mig brorsans historiebok från 80-talet; som att ha följt People of Color in European Art History (Medieval POC på Tumblr) ett tag; som att jag kände mig lite rastlös.

Sammantaget insåg jag att jag ville veta mer om även historien utanför Europa och Nordamerika – inte bara för min egen skull, utan även för att kunna vidga barnens horizonter när de kommer upp i skolålder.

Innehåll

Texter

Publiceras ett par gånger per vecka. Mestadels korta biografier där förhoppningen är att texterna ger en liten inblick i varför personerna är historiskt intressanta och kanske även att locka till mer läsning. Förhoppningsvis kommer även någon snava över dessa namn i jakten på info om ett skolarbete och se att det finns så många fler än de som tas upp. Inte för att det här på något sätt utgör en primärkälla, men den torde duga för kanske väcka intresset för att vidga vyerna.

Det är varmt välkommet att bidra med mer info i kommentarerna!

Bilder

Då en hel del på listan inte levde under fotografiets tidsperiod, samt de som det finns foton av inte alltid har foton fria för användning beslöt jag att återuppliva mina väldigt slumrande tecknarskills. Förhoppningsvis blir jag bättre allteftersom. Personporträtten är tecknade på mellan tio minuter och en halvtimme, i vissa fall finns det ett par skrotade versioner och i andra har smärre redigeringar gjorts med Paint.net i efterhand.

För bilder skapade av andra har bildkälla angivits.

Lämna ett svar